Archief

Westland houdt vast aan verplaatsen poller

De gemeente Westland blijft bij haar voornemen om de poller in de Naaldwijkse Zuidweg te verplaatsen richting Kruisbroekweg. Voorlopig blijft de poller overigens nog staan, omdat een bestemminsgplanprocedure moet worden doorlopen en de bewonerscommissie van het appartementencomplex De Hooge Naald Atriumhof en Strigastraat al heeft laten weten bezwaar te zullen aantekenen.

Dit blijkt uit de beantwoording van vragen van Westland Verstandig. De gemeente wil de poller verplaatsen om de verkeersdrukte op de rotonde in de Kruisbroekweg te verminderen. Door de verplaatsing kan het verkeer vanuit het Naaldwijkse centrum niet meer via de Zuidweg naar de nieuwe wijk Hoogeland. De huidige positie van de poller verhindert alleen de doortocht naar de gemeentewerf en het sportpark.



Volgens de gemeente kunnen de wijkbewoners via de Galgeweg Naaldwijk uit richting Westerlee en de Veilingroute. Om naar het Naaldwijkse centrum te gaan, kan gebruik worden gemaakt van de Galgeweg of de Tiendweg en de nieuw aan te leggen rotonde op de Pijle Tuinenweg. De verplaatsing van de poller verbetert zowel de bereikbaarheid, de doorstroming als de verkeersveiligheid, zo is de overtuiging van de gemeente.