Hofstede maakt goede indruk op WK

Wielrenner Lennard Hofstede heeft vrijdag op het WK wielrennen op de weg voor beloften in het Spaanse Ponferreda een sterke koers gereden. De 19-jarige Poeldijker viel diverse keren aan en zat zelfs enige tijd in de kopgroep. Hofstede kwam uiteindelijk als 104e over de streep.

Op ongeveer 100 km van de finish besloot Hofstede samen met nog drie andere wielrenners vanuit het peloton weg te rijden. Nadat hij weer was ingerekend, probeerde de renner van het Rabobank Development Team even later weer een demarrage uit te voeren. Dit keer gingen nog zeven andere wielrenners met hem mee, maar Hofstede zette door en reed zelfs een tijdje in de kopgroep. Hofstede had moeite met het hoge tempo van de kopgroep te volgen en moest op ongeveer 40 km van de finish lossen.

De wereldkampioen bij de beloften werd Sven Erik Bystrom uit Noorwegen. Nederland behaalde het podium niet.