Archief

Verschuivingen in top runcircuits

De laatste tussenstanden in de Fides Run Circuits kennen diverse verschuivingen ten opzichte van de stand vóór de Bradelierloop. De finale is zaterdag bij de Rijk Zwaan Loop in 's-Gravenzande.

In het 5 kilometerklassement wacht een spannende strijd om de overwinning. Michel Out (Haag Atletiek) is, dankzij bonuspunten als veelvuldig deelnemer, de nieuwe koploper, met 971,4 punten. Op de tweede plaats staat zijn clubgenoot Jeroen van Aken, die met 969,5 punten een nipte voorsprong heeft op Lion van Egmond (Leiden Atletiek), die op 969,0 staat.

Bij de vrouwen leiden drie atletes van Olympus '70. Ilona Lievaart uit Honselersdijk gaat op kop met 966 punten met daarachter haar 's-Gravenzandse clubgenotes Ingrid le Comte (963,6) en Corry van Rijn (959,5).



Het klassement over de langere afstanden wordt bij de mannen aangevoerd door Cor Hoebeke (De Koplopers) met 985 punten. Op de tweede plaats volgt Jan van Hoeven (Olympus '70) uit De Lier met 963 punten. Hij heeft nu 13 punten meer dan Jaap Stijlaart uit Woudenberg.

Bij de vrouwen leidt de Honselse Carla Ophorst met 1.065 punten. Naar de tweede plaats gestegen is Corina Voorn uit Den Hoorn (949). Nieuw op de derde plaats is Marlies Jongerius uit Wateringen met 944 punten.