Archief

Startverklaring Westlands Sociaal Akkoord

De gemeente Westland en de organisaties MVO Westland, LTO Glaskracht, MKB Westland en VNO-NCW Westland-Delfland hebben donderdag een startverklaring Westlands Sociaal Akkoord ondertekend. Deze startverklaring moet in de eerste maanden van 2015 resulteren in een concreet plan voor een gezonde, toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Het creëren van banen staat voorop in het Westlands Sociaal Akkoord. Daarbij gaat het niet alleen om banen in het algemeen, maar in het bijzonder om banen voor mensen met een arbeidsbeperking, plus leer/werkplekken voor toekomstige werknemers.

Wethouder Mohamed el Mokaddem zegt hierover: "Vanaf 1 januari a.s. krijgen we te maken met de nieuwe Participatiewet. Wat mensen nog wél kunnen qua werk staat centraal. Dat vraagt iets van ons als samenleving en in het bijzonder van ondernemers. Zij moeten mensen met een beperking kansen bieden, dus banen beschikbaar stellen."

Verder wijst hij er op, dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) al omarmd is door ondernemers. "Nu is het tijd om door te pakken. Intenties omzetten in acties. Immers niemand in Westland mag onnodig aan de zijlijn staan", aldus de wethouder.

In 2010 is gestart met MVO Westland, het label waaronder afspraken worden gemaakt met ondernemers om een bijdrage te leveren aan de sociale opdracht in Westland. Inmiddels zijn al zeventig ondernemers 'MVO-partner'.

Categorieen:
Westland Algemeen