Archief

Brederoo terug als afdelingsvoorzitter horeca

Piet Brederoo, uitbater van café De Slimmerick in Naaldwijk, is opnieuw aangetreden als voorzitter van de afdeling Westland & Midden Delfland van de Koninklijke Horeca Nederland. Hij was in april 2012 per direct opgestapt, omdat hij het niet eens was met het gedrag van een aantal collega's.

Brederoo laat desgevraagd weten, dat "dat boek nu helemaal dicht is en ook niet meer opengaat". Horeca Westland was al enkele maanden op zoek naar kandidaat-voorzitters, omdat voorzitter Remmert Keizer inmiddels weer zitting had genomen in de gemeenteraad. "Dan is het moeilijk om alles gescheiden te houden en neutraal te behandelen", schetst Brederoo.

Het vernieuwde bestuur heeft hem benaderd om terug te komen als voorzitter, omdat die rol echt bij hem past. Brederoo erkent, dat hij als persoon slecht kan stilzitten en toekijken. Zo zit hij sinds enkele maanden als bestuurslid aan tafel bij MKB Westland, waar de horecabranche bij is aangesloten na al enkele jaren de wens daartoe te hebben gekoesterd.

Afgelopen dinsdag werd de algemene ledenvergadering van Horeca Westland gehouden. De aanwezige leden stemden unaniem in met de voordracht van het bestuur om Brederoo te benoemen als voorzitter.