Archief

Principeakkoord over CAO Glastuinbouw

Organisaties van werkgevers en werknemers in de sector Glastuinbouw hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO. De looptijd is van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015. De cao geldt voor 50.000 medewerkers met een vast of tijdelijk dienstverband en op onderdelen ook voor de uitzendmedewerkers die in de sector werkzaam zijn.



De lonen worden op 1 maart a.s. met 1 procent verhoogd. Dit geldt niet voor de lonen uit het zogeheten loongebouw B, schaal B trede 1, 2 en 3. Deze worden aangepast overeenkomstig de verhogingen van het wettelijk minimumloon op 1 juli jl. (0,65 procent) en op 1 januari a.s.



Het principeakkoord kent ook een nieuwe ouderenregeling. Werknemers van 62 jaar en ouder kunnen één dag (of 20 procent) minder gaan werken tegen 90 procent van het loon en met behoud van de pensioenopbouw over dit loon. Werkgevers van wie medewerkers gebruik maken van de regeling, worden financieel gecompenseerd. Deze regeling gaat in op 1 juli 2015.



De onderhandelaars van LTO Glaskracht Nederland, Plantum, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen hebben het principeakkoord met een positief advies aan de besturen en de achterban voorgelegd.

Categorieen:
Algemeen