Archief

Start campagne voor veiligheid bij zebra's

Bij basisschool De Kijckert in Wateringen heeft maandagmiddag de aftrap plaatsgevonden van de 'Ik stop voor zebra's'-campagne. Het gaat om een activiteit van de gemeente Westland, de politie, tien Westlandse basisscholen en Veilig Verkeer Nederland.

De gemeente ontvangt regelmatig klachten over bestuurders die geen voorrang geven aan voetgangers die bij een zebrapad willen oversteken. Met de 'Ik stop voor zebra's'-campagne worden weggebruikers op ludieke wijze attent gemaakt op het feit dat bij een zebrapad voorrang verleend moet worden, ook aan mensen die aanstalten maken om over te steken.

In totaal zullen tien Westlandse basisscholen de komende maanden allemaal tweemaal een actiemoment hebben. Tijdens die acties zullen enkele kinderen uit groep 5 of 6 en ouders bij het zebrapad staan om stoppende automobilisten en fietsers te bedanken met een kaart en een presentje. De plek wordt aangekleed en de kinderen zijn te zien in een zebrabroek.



Behalve bij basisschool De Kijckert zullen er ook nog acties worden gehouden bij De Driekleur, Prins Willem Alexander school (De Lier), Imanuelschool, Ichtusschool, Zevensprong, Prins Mauritsschool, Mariaschool, Andreashof en de Willemsschool.

De politie heeft aangekondigd de komende tijd extra aandacht te besteden aan het stoppen bij zebra's.