Archief

Wateringer verdacht van heling

Een 25-jarige Wateringer is maandag door de politie aangehouden. Hij had in juni sieraden ingeleverd bij een juwelier in Den Haag. Na een controle in de registers van de juwelier bleken de sieraden waarschijnlijk van diefstal afkomstig. Daarop startte de recherche een zorgvuldig onderzoek met de aanhouding als resultaat.



De aanhoudig komt op de dag dat de politie een bijeenkomst houdt in het Westlandse gemeentehuis, waarin uitleg wordt gegeven over de verscherpte controle op heling van gestolen goederen. Ondernemers als juweliers, rijwielhandelaren en handelaren in telecomproducten kopen vaak tweedehands spullen in. Ze zijn wettelijk verplicht om die aankoop te registreren alsmede de gegevens van de aanbiedende partij.



De politie wil in Westland met scherpere controle heling tegengaan. De ondernemers kunnen gebruik maken van het Digitaal Opkopers Register (DOR). Als aangeboden goederen daarin worden ingevoerd, is te zien of ze uit diefstal afkomstig zijn. In Delft wordt er al enige tijd mee gewerkt en dat heeft tot aanhouding van verdachten geleid.