Archief

Nog éénmaal Van der Voort-Quintus...



Bij handbalvereniging Quintus is dit weekeinde met een bijzondere bijeenkomst stilgestaan bij het feit, dat een belangrijk beeld voor de club behouden is gebleven. Als niet enkele coryfeeën van Quintus en een voormalig directeur van Van der Voort alert waren geweest, was dat beeld vrijwel zeker verloren gegaan.

Het bronzen beeld maakte namelijk deel uit van de boedel van de vorig jaar failliet verklaarde groothandel in buizen. In 2000, bij het 25-jarig sponsorjubileum, was het beeld door Quintus Handbal aan Van der Voort geschonken. Zo'n 35 ereleden, leden van verdienste, bestuurders, ex-voorzitters en sponsors waren vrijdagavond getuige van het terugschenken ervan door Jacques Oostdam aan de huidige voorzitter van Quintus Handbal, Eric van Steekelenburg. Het beeld zal een mooie plek krijgen in de nieuwe hal.

Van der Voort is ruim dertig jaar sponsor van de vereniging geweest. In de jaren zeventig speelde de handbal zich af in de veilinghallen van Kwintsheul. Toen Van der Voort deze kocht, moest er een andere accommodatie komen en werd de huidige sporthal gebouwd. Van der Voort deed een grote financiële bijdrage en de naam Van der Voort werd aan de hal verbonden.



Het bedrijf werd ook hoofdsponsor van de handbal. Bij sportieve successen kwam Adriaan van der Voort senior na afloop altijd het veld op met een envelopje voor het team om iets extra's te doen. Door de economische crisis stopte Van der Voort als hoofdsponsor. Vervolgens werd het faillissement in 2013 door veel leden van Quintus als een complete verrassing ervaren.

Oostdam blikte ook nog even terug op de periode dat hij directeur was en ook nu dacht hij mee aan de toekomst van Quintus. De sporthal die de naam draagt van het bedrijf, wordt door hem vrijgegeven indien een andere sponsor haar naam daaraan wil verbinden.

Categorieen:
Algemeen