Archief

Zaterdagvoetbal: VDL flink op schot tegen koploper



Topklasse

Excelsior Maassluis heeft een belangrijke zege geboekt. Na vier nederlagen op rij wonnen de tricolores bij Hoek met 3-2. Aangezien enkele overige ploegen inde onderste regionen ook wonnen, was de overwinning zeer belangrij. Volgende week wacht aan de lavendelstraat IJsselmeervogels, dat één punt meer heeft dan Excelsior Maassluis.

Hoofdklasse B

Het zag er lange tijd naar uit dat FC 's-Gravenzande met het eerste punt van het seizoen een punt uit Oud-Beijerland zou vertrekken, maar thuisploeg SHO wilde hieraan niet meewerken en sloeg in het laatste kwartier alsnog toe en won met 2-1.

Eerste klasse B

Aan de Rondgang is de topper tussen de twee promovendi HVC'10 en Valken'68 is een prooi geworden voor de bezoekers uit Valkenburg. Valken'68 won met 2-0. Voor HVC'10 was het de eerste wedstrijd zonder doelpunt. Valken'68 is alleen koploper.

Tweede klasse C

De grootste overwinning kwam op naam van VDL. Koploper Be Fair werd met maar liefst 6-1 verslagen. Door dit resultaat stijgt VDL met superstip van plaats zeven naar plaats 3.

Lyra en CWO zijn de nieuwe ongeslagen koplopers. Lyra won met 2-1 van Soccer Boys en CWO won nipt bij Vitesse Delft. Westlandia is eveneens nog ongeslagen. De Naaldwijkse ploeg speelde met 2-2 gelijk bij BVCB.

Voor de derde keer op rij speelde sportclub Monster gelijk. De eerste wedstrijden eindigden in 1-1, maar tegen DWO werd voor het eerst niet gescoord: 0-0.

MVV'27 haalde na twee puntendelingen de eerste driepunter binnen. Op eigen veld werd Die Haghe met 3-0 verslagen.

Derde klasse B

KMD blijft de ongeslagen koploper door de derde overwinning op rij. In Den Haag won Klein Maar Dapper met 2-1 van Quick Steps.

Quintus behaalde de tweede driepunter. Aan de Leeuwerik werd nummer twee DUNO verslagen. Quintus stijgt van plaats acht naar plaats vier.

Naaldwijk incasseerde de eerste nederlaag van het seizoen. Op sportpark De Hoge Bomen won DSVP met 3-1. Honselersdijk kon de eerste overwinning begroeten. In Rijswijk versloeg de Oranje brigade Semper Altius met 2-1.

Vierde klasse B

De topper aan de Arckelweg tussen Verburch en Te Werve is gewonnen door de bezoekers uit Rijswijk. Verburch moest diep in het stof bijten en verloor met 4-0 van Te Werve. De Rijswijkers gaan nu alleen aan kop. Keeper Boy Zuiderwijk ontving een rode kaart bij een 2-0 tussenstand.

MSV'71 en Maasdijk achterhaalden streekgenoot Verburch en hebben allen zes punten uit drie duels. MSV'71 won met 2-1 van PGS/Vogel. Maasdijk versloeg in Den Haag BMT met ruime cijfer: 5-0.

Karakteristieken:Hoek- Excelsior Maassluis 2-3 (0-2)

Vincent van den Berg (2), Kevin Vink

SHO - FC 's-Gravenzande 2-1 (0-0)

Ricoberto Luijando

HVC'10 - Valken'68 0-2 (0-1)

Soccer Boys - Lyra 1-2 (0-2)

Jack Binnendijk, Raymond van den Akker

Sportclub Monster - DWO 0-0



BVCB - Westlandia 2-2 (1-2)

Joost van Schie

MVV'27 - Die Haghe 3-0 (1-0)

Fabian Vermeer (2) , Martijn Ham

Be Fair - VDL 1-6 (0-2)

Colin Pleijsier (2), Nicky Buuron (2), Rodney Remmerswaal, Peter Selhorst

Semper Altius -Honselersdijk 1-2 (0-2)

Ralph Heskes, Leon de Brabander

Quick Steps - KMD 1-2 (1-1)

Thiemo Fidder, Mitch van Elswijk

Naaldwijk - DSVP 1-3 (1-0)

Sebastiaan van den Berg

Quintus - DUNO 2-0 (1-0)

Roy van Velden, Daniel van Holsteijn

Rood: Randy Dieke

PGS/Vogel - MSV'71 1-2 (1-2)

Bojan Stefanov, Zakaria Mahamud

BMT - Maasdijk 0-5 (0-1)

Kevin van den Berg (4), Nick van de Ende

Verburch - Te Werve 0-4 (0-1)

Rood: Boy Zuijderwijk