Zaalhandbal heren: teams Quintus verliezen

De topper tussen Alphadeur/Houten en Koornneef/Quintus is in het voordeel uitgevallen van de promovendus. In sporthal De Slinger eindigde de wedstrijd in een 26-24 overwinning voor de thuisploeg. Het betekende de eerste nederlaag van de Heulse ploeg dit seizoen.

Quintus opende sterk met een 4-1 voorsprong. Houten kwam terug en nam de leiding met 5-4. Quintus leidde niet veel later met 7-6, maar daarna nam Houten het commando over. Bij rust leidde de promovendus met 13-11. In de tweede helft lukte het Quintus niet meer om dichterbij te komen. Houten wist de voorsprong te consolideren en won verdiend met 26-24. Houten blijft ongeslagen koploper met drie overwinningen.

De reserves van Koornneef/Quintus kunnen hun draai in het huidige seizoen nog niet vinden. Ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen werd verloren. In de openingswedstrijd was Sittardia nog te sterk voor de Heulse ploeg. In de sporthal van het Albeda Collega kon Quintus opponent HARO Rotterdam alleen in de beginfase verontrusten. De Heulse ploeg nam met 3-2 de leiding, maar zag de thuisploeg binnen no-time uitlopen naar een 9-3 voorsprong. Vooral technische fouten deden de Heulse ploeg de das om. De opponent profiteerde hier dankbaar van.

De ruststand was 12-8. Na de pauze kwam Quintus terug tot 14-12, maar verder liet HARO het niet komen en liep daarna weer uit met een tussenstand van 20-13 als gevolg. Uiteindelijk won HARO Rotterdam met 25-16. Danny Kouwenhoven was het meest trefzeker met vier doelpunten.