Zaalhandbal dames: VELO heeft eerste overwinning binnen

Eredivisie

Virto/Quintus heeft de nederlaagtegen VOC tegen DSS weten af te spelen. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg vrij eenvoudig van promovendus DSS. De bezoekers namen nog wel een 4-2 voorsprong, maar daarna nam Quintus het heft in handen en liep het uit naar een 11-7 voorsprong bij rust. Na de pauze liep de thuisploeg snel uit naar 17-10 voorsprong na 40 minuten. Daarna stokte het score bij beide ploegen en in de volgende tie minuten werd maar vier keer gescoord en wel door Quintus. Uiteindelijk won Quintus met 29-14.

Veneco/VELO heeft de eerste overwinning van het seizoen binnengehaald. In sporthal Haagse Beemden werd United Breda verslagen. De Wateringse ploeg zette een prima teamprestatie neer. De ruststand was nog met 11-9 in het nadeel van VELO, dat voor rust moeite had om de kansen te verzilveren.

Na de pauze stond de Wateringse defensie als een huis en wist men aanvallend de kansen wel te benutten. Dit mondde uit in een verdiende 23-19 overwinning. Romy Kunath werd met acht treffers topscorer aan Wateringse zijde.

WPK/Westlandia moet ook na wedstrijd drie nog wachten op de eerste overwinning. In sporthal Bloemhof won Fiqas/Aalsmeer met 26-21 van de Naaldwijkse equipe. Bij de Westlandia viel Stefanie Olsthoorn in aanloop van het duel ook weg en dat bracht het aantal geblesseerde opbouwers op vijf. De start van Westlandia tegen Aalsmeer was niet sterk, dankzij keepster Kim van Vliet bleef haar ploeg in de buurt van titelkandidaat Aalsmeer. De ruststand was 15-10 voor de thuisploeg.

Na de pauze stond Westlandia verdedigend goed en Aalsmeer wist in de eerste 13 minuten maar een keer tot score te komen. Rebecca Zwaans en Patty Kouwenhoven namen het team op sleeptouw en opeens was de tussenstand 18-18. De inhaalrace kostte veel energie voor de bezoekers en Aalsmeer liep uit naar een voorsprong 23-21. In de slotfase probeerde Westlandia het nog wel, maar Aalsmeer was de ploeg die wel tot score kwam en won met 26-21.