Archief

Vrouwen Olympus '70 naar eredivisie

In een zinderende promotie/degradatiewedstrijd in Alphen aan den Rijn heeft het vrouwenteam van Olympus '70 zondag promotie afgedwongen naar de hoogste afdeling van de Nederlandse Atletiek.

Drie ploegen uit de eerste divisie, waaronder Olympus '70, bonden de strijd aan met drie ploegen uit de eredivisie. Inzet waren drie plaatsen in de hoogste afdeling. De Westlandse vrouwen wisten vriend en vijand te verrassen door aan het eind van de dag als de nummer 2 op het podium te worden geroepen.



Joni Stolk boekte een clubrecord bij het speerwerpen: 36.31 meter. Het oude record stond met 36.16 meter sinds 1980 op naam van Ingrid Michiels. B-juniore Eva Tetteroo kwam op drie onderdelen uit (100 meter horden, verspringen en hoogspringen). De evenaring van haar persoonlijk record bij het hoogspringen (1.70 meter) was goed voor de tweede plaats.

Veel lof was er voor Judy Middelburg, die zowel de 1.500 als de 3.000 meter op haar naam wist te schrijven. Nog een opmerkelijk feit was de rentree van Ramona Thoen. De specialiste op de 400 meter horden liep voor het eerst in vier jaar weer een wedstrijd op haar favoriete onderdeel en wist deze wonder boven wonder winnend af te sluiten.

Ook Inga Michejenko leverde een prestatie van formaat. Zij hoefde op de 800 meter slechts één atlete voor zich te dulden en een uur later wist ze met grote overmacht de 400 meter te winnen. Aan het eind van de dag was Inga medeverantwoordelijk voor een tweede clubrecord. Op het afsluitende nummer, de 4 x400 meter, kwam het viertal Lianne van der Lugt, Thelma Solleveld, Ramona Thoen en de eerder genoemde Inga Michejenko tot de winnende tijd van 3.55.24, een verbetering van het oude record uit 2011 met meer dan twee seconden.



Nanda Schotel, Katja Grimbergen, Amy Stolk, Sabeth van der Voort en Brigitte Vellekoop waren de overige deelneemsters in het uiterst succesvolle team.

Categorieen:
Westland Algemeen