Archief

Zaterdagvoetbal: Naaldwijk wint derby

Topklasse

Excelsior Maassluis beet voor de vierde keer in het stof. De tricolores kwamen aan de Lavendelstraat tegen Kozakken Boys twee keer op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 2-4.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft de eerste thuiswedstrijd niet in winst omgezet, waardoor het na twee wedstrijden nog op nul punten staat. Het eveneens puntloze Ter Leede ging met een 2-0 zege naar de Bollenstreek.

Eerste klasse B

Promovendus HVC'10 boekte de tweede zege en staat met drie andere ploegen met de volle buit op een gedeelde eerste plaats.

Tweede klasse C

Westlandia en MVV'27 deelden in de streekderby de punten. Het werd een bloedeloos gelijkspel. Voor De Maaslandse ploeg was het de tweede puntendeling van het seizoen. Voor de Naaldwijkse ploeg was dit het eerste puntverlies.

Jack Binnendijk schoot Lyra middels een hattrick naar de overwinning tegen Vitesse Delft. Op sportpark De Zweth eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

VDL pakte de eerste driepunter. SVC'08 werd in Maassluis met 3-1 verslagen. Sportclub Monster speelde op Polanen de 'uitwedstrijd' tegen CWO. Het werd 1-1.

Derde klasse B

KMD behaalde de tweede overwinning en is de enige koploper. Op sportpark Suyderveldt won de Wateringse ploeg met 3-2. Duindorp leidde met 0-2, maar zag KMD diep in blessuretijd alsnog de overwinning pakken. Daan van Rossum scoorde de winnende treffer. Na afloop was een grote vechtpartij.

In een spannende derby pakte Naaldwijk de drie punten tegen Honselersdijk. Op sportpark De Strijphorst werd Ricardo Siebering de matchwinner. Keeper Tom Verbakel was de plaag voor de Honselse ploeg dat kansen genoeg kreeg om tot scoren te komen, maar de Naaldwijkse goalie hield zijn doel schoon.

Quintus leed een 3-2 nederlaag tegen GDA.

Vierde klasse B

MSV'71 behaalde de eerste overwinning. Op het terrein van BMT werd de gastheer met 5-0 verslagen.

Verburch bleef ongeslagen door een 4-0 overwinning op HPSV dankzij vier treffers van Melvin van der Zeijden. De Poeldijkse ploeg is gedeeld koploper met twee andere ploegen.

Maasdijk leed een 3-1 nederlaag Hercules en incasseerde de eerste nederlaag van het seizoen.

Karakteristieken:



Excelsior M. - Kozakken Boys 2-4 (2-2)

Daan Smith, Maurice Zimmerman

FC 's-Gravenzande - Ter Leede 0-2 (0-0)

Forum Sport - HVC '10 2-3 (1-2)

Leroy Smits, Jurgen Warbout, Mathijs Benard

Lyra - Vitesse Delft 3-1 (1-0)

Jack Binnendijk (3)

CWO - sportclub Monster 1-1 (1-1)

Ruud Zuyderwijk

Westlandia-MVV '27 0-0 (0-0)

VDL - SVC '08 3-1 (3-1)

Nick Buuron (2), Collin Pleijsier

Honselersdijk - Naaldwijk 0-1 (0-1)

Ricardo Siebring

KMD - Duindorp 3-2 (0-2)


Daan van Rossum (2), Mitch van de Wetering

GDA - Quintus 3-2 (1-1)

MSV '71 - BMT 5-0 (2-0)

Bas Lankwarden, Zakaria Mahamud (2), Bojan Stefanov, Nick van Deursen

Hercules - Maasdijk 3-1 (0-1)

Richard Kraijenbosch



Verburch - HPSV 4-0 (0-0)

Melvin van der Zeijden (4)