Zaalhandbal heren: winst Quintus, DIOS gelijk

Koornneef Werving & Selectie/Quintus heeft de eerste thuiswedstrijd in winst weten om te zetten, waardoor het na twee wedstrijden de volle buit heeft. In de Van der Voorthal maakte de thuisploeg zich het zelf moeilijk. Pas 10 seconde voor tijd werd opponent Swift over de knie gelegd. Luuk Obbens werd matchwinner aan Heulse zijde. Quintus speelde een prima eerste helft. Beide ploegen waren in het eerste kwartier aan elkaar gewaagd (8-7), waarna Quintus langzaam afstand nam van Swift. Met een prima keepende Lars Hemmes liep de thuisploeg uit naar een 16-12 ruststand.

Na de pauze kwam er klad in de Heulse aanval. De aanvallen werden niet afgerond en Swift profiteerde hiervan. De Arnhemmers kwamen terug en na 45 minuten was de tussenstand 20-20. Vanaf dat moment ging het gelijk op. Met nog een minuut te spelen leidde Quintus met 24-23. Swift kwam langszij. Na een Heulse time out scoorde Obbens de winnende treffer. Niels van Lier kreeg een directe rood op slag van tijd door heen onreglementaire overtreding.

DIOS heeft aan de eerste uitwedstrijd van het seizoen een punt overgehouden. Waar vorige week DIOS de winst pakte, wist tegenstander Atomium'61 in de slotseconde de gelijkmaker te scoren: 19-19. In sporthal De Enk in Rotterdam speelden Atomium'61 en DIOS een gelijk opgaande wedstrijd. De ruststand was 8-9 in het voordeel van DIOS.

Gedurende de tweede helft hielden beide ploegen gelijke tred met elkaar. Tien minuten voor tijd was de stand 15-15. In de slotfase van de wedstrijd wist DIOS een gat te slaan van twee punten (16-18), echter de thuisploeg vocht zich terug en profiteerde van een man-meer situatie en kwam langszij bij 18-18. Uiteindelijk sloten beide ploegen af met een 19-19 gelijkspel. Voor Atomium'61 was dit het eerste punt van de competitie. DIOS staat op drie punten. Carlo van Leeuwen was het meest productiefst met zes treffers.