Zaalhandbal dames: nederlaag Quintus

Virto/Quintus heeft de eerste topwedstrijd van het seizoen niet in winst weten om te zetten. In sporthal Elzenhage wist de thuisploeg de lijn van vorig seizoen door te trekken. Toen wist de Amsterdamse ploeg alle twee thuiswedstrijden tegen Quintus in winst om te zetten. De Heulse ploeg leidde halverwege het duel wel met 16-14, maar moest in de tweede helft haar meerdere erkennen in VOC. De thuisploeg won uiteindelijk met 36-32. Coach Alex Curescu was ondanks de nederlaag tevreden met het vertoonde spel mede met het oog op de komende weken. Zijn ploeg had er alles aangedaan om een goed resultaat te behalen, echter twee keer een fase van vijf minuten, waarin de thuisploeg scherper was, was voor VOC voldoende om de overwinning uit het vuur te slepen.

De reserves van Quintus behouden ook na de tweede wedstrijd de ongeslagen status. In en tegen Nieuwegein won de Heulse ploeg met 35-28. De ruststand was 14-14. Nieuwegein was fysieker dan Quintus, dat een gemiddeld leeftijd had van 18,6 jaar. Vijf speelsters uit de A-jeugd mochten hun opwachting maken en wisten net als hun teamgenoten om te gaan met het fysiek sterkere Nieuwegein.

WPK/Westlandia heeft aan de eerste thuiswedstrijd een punt overgehouden. In sporthal De Pijl heerste een prima ambiance waarin de thuisploeg en opponent United Breda een spannende wedstrijd speelden. Westlandia begon stroef en had moeite om in de wedstrijd te komen. De thuisploeg had moeite om overtal situaties uit te buiten en maakte te snel technische fouten. United Breda kon hiervan profiteren en ging rusten met een 12-10 voorsprong.

Na de pauze kwam Westlandia beter voor de dag. Zowel verdedigend als aanvallend stond het beter en United Breda had hier geen goed antwoord op. In de slotfase kwam Westlandia op een verdiende 20-19 voorsprong. In de laatste minuut scoorden de bezoekers toch nog gelijkmaker. Een time-out vlak voor tijd voor de thuisploeg mocht niet baten. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een 20-20 gelijkspel. A-juniore en keepster Ilse Kooijmans kon terugkijken op een goede tweede helft. Tirza Olsthoorn debuteerde eveneens en kwam ook tot score.