Veldkorfbal: ONDO wint ruim van CKC Maassluis

Eerste klasse E

Valto heeft voor de tweede keer een puntendeling moeten toestaan aan een tegenstander. In Zeeland eindigde het treffen tussen Fortis en Valto in een 18-18 gelijkspel. Valto staat derde op de ranglijst.

ONDO heeft ook na drie wedstrijden nog de volle buit. De 's-Gravenzandse koploper won in en tegen Maassluis met 12-17. Toch was het in de beginfase CKC Maassluis dat het betere van het spel had.

Na 20 minuten was de stand nog 4-1 in het voordeel van de thuisploeg. Na de 7-7 ruststand kwamen de Westlanders echter pas echt goed op gang. In de eerste 25 minuten van het tweede bedrijf wist Maassluis slechts 1 treffer te scoren, dit was ook nog eens vanuit een strafworp.

Tweede klasse H

Dijkvogels heeft in de slotminuut de overwinning gepakt in het treffen tegen Oranje Nassau/Spirt: 18-19. Op het sportcomplex Claudius Civilislaan in Vlaardingen scoorde Arjan Burgers de winnende treffer. Dijkvogels trok de wedstrijd terecht na zich toe nadat de ploeg een voorsprong van vijf doelpunten (11-16) uithanden gaf. Voor de Maasdijkse ploeg was het de eerste overwinning van het veldseizoen.

Tweede klasse I

ODO heeft de eerste zege van het veldseizoen binnen. Na twee nederlagen op rij won de Maaslandse ploeg het cruciale duel tegen PSV. Op sportcomplex Bokt in Eindhoven won ODO met 13-11. ODO en PSV wisselden van plaats op de ranglijst. ODO staat nu zesde.