Archief

'In oktober weer zwaar transport over Markenborgh'

Bewoners van de Markenborgh in De Lier moeten er rekening mee houden, dat in oktober weer zwaar transport plaatsvindt over de weg. De gemeente onderzoekt mogelijkheden om het transport over de Veilingweg te laten rijden, maar als dat niet lukt, wordt toch weer de Markenborgh gebruikt.

Voor de zomervakantie hadden de bewoners veel last van het zware transport en beklaagden zich bij enkele raadsfracties. De vrachtwagens voerden grond van bouwprojecten naar de locatie van de nieuwe wijk Liermolen/Molensloot en maakten daarvoor ondanks gemaakte afspraken gebruik van de Markenborgh.

Volgens de gemeente was een alternatieve opslag van de grond niet voorhanden. Omdat het gaat om tijdelijke opslag, wordt de grond in oktober opnieuw getransporteerd. Onderzocht wordt of dit richting de Veilingweg via een tijdelijke voorziening uitgevoerd kan worden. Kan dit niet, dan gebeurt dit weer via de Markenborgh.

De gemeente erkent dat de communicatie met de burgers over het eerste transport beter had gekund. Over het oktobertransport zullen de bewoners wel goed worden ingelicht, zegt de gemeente toe.

Categorieen:
De Lier Algemeen