Archief

'Stoelendans' in 's-Gravenzands centrum

De sloop van De Koningswerf in 's-Gravenzande start binnenkort en daardoor is er een ware 'stoelendans' in het centrum ontstaan. Winkeliers van dat winkelcentrum hebben een al dan niet tijdelijk onderkomen gevonden om de sloop- en bouwperiode door te komen.

In 2016 wordt het eerste deel van het centrum opgeleverd. Sommige winkels blijven weg tot het nieuwe winkelcentrum klaar is. Het gaat dan om supermarkt Jumbo (voorheen C1000), koopjeswinkel Big Bazar en lunchroom Koningscorner.

Verschillende winkels op de nieuwbouwlocatie hebben zich in omliggende straten gevestigd. Bakker Roodenrijs en bloemisterij De Bloemenzee zitten in nieuwe locaties aan de Langestraat. Optiek Van Leeuwen is al naar het Graaf Florisplein verhuisd.

Er staan nog wat nieuwe verhuizingen op stapel. Parfumerie L'Odeur en kleermaker Moda Giovanni gaan in oktober naar de Van de Kasteelestraat.
Slagerij Poleij verhuist definitief naar het voormalige Van der Ven-pand. Schoenmaker Hakzo gaat mogelijk naar een ander pand aan het Marktplein. De GSM Shop en Preet Fashion zijn nog in overleg met de projectontwikkelaars.



Overigens wordt komende maandag een informatiecentrum met onder meer een maquette geopend. Dit is te vinden aan het Marktplein 3. Vanaf vrijdag 26 september kunnen inwoners er elke vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur terecht.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen