Archief

Karssen ontstemd over onrust Showtime

Burgemeester Karssen is niet te spreken over het oproer dat zaterdag plaats had bij bar-dancing Showtime in Maassluis. "Dit zijn uitwassen die we niet gewend zijn", aldus Karssen dinsdagavond in de gemeenteraad.

In de nacht zaterdag op zondag werden rond 4.30 uur meerdere politie-eenheden naar de locatie van de discotheek aan de Govert van Wijnkade gestuurd vanwege het gedrag van een groep herrieschoppers. De politie is daarbij op linie gaan staan. Een 22-jarige Lierenaar kreeg een waarschuwing, omdat hij door de linie heen wilde breken. Uiteindelijk kreeg hij een tik met de wapenstok en is hij aangehouden.

Daarnaast zou de bar-dancing in overtreding zijn geweest omdat ze, ter ere van de heropening, drank voor een euro aanbood. Karssen liet weten, dat de ondernemer op de gebeurtenissen aangesproken zal worden.

Angelo Cancedda van Showtime laat desgevraagd weten, dat er naar zijn overtuiging geen overtreding is geweest. De feestprijs voldeed volgens hem ruimschoots aan de kortingsbepalingen. Verder zou het opstootje feitelijk al opgelost zijn geweest, voordat de politie-eenheden ten tonele verschenen.

Categorieen:
De Lier Maassluis Algemeen