Archief

Uitkoop Harnaskade kost 15 miljoen euro

Er moet naar schatting 15 miljoen euro uitgetrokken worden om bewoners van de Harnaskade aan de oostkant van Den Hoorn uit te kopen. In het gebied is een bedrijventerrein voorzien, maar veel bewoners willen blijven. Dinsdagavond sprak een commissie van de gemeenteraad over de kwestie.

Bij de fracties in de gemeenteraad is nog veel onduidelijkheid over hoe nu verder. Mogelijk blijft het noordelijke deel van de Harnaskade gespaard. De vraag is echter, hoe de gemeente Den Haag, de grotere partner in het bedrijfschap HarnaschPolder, hierin staat. Ook vragen de fracties zich af, of de 15 miljoen euro voldoende is om alle vertrekkende bewoners een eerlijke prijs voor hun woning te geven.

Twee bewoners spraken met felheid hun boosheid uit over de plannen om het grootste deel van de bewoners gedwongen te laten verhuizen. Volgens een van hen, Ton Fransen, rammelt het plan aan alle kanten. Hij stelt, dat er op korte termijn geen markt voor de kavels is en dat het bedrijfschap Harnaschpolder op verschillende vlakken reken- en inschattingsfouten heeft gemaakt.

Wethouder Houtenbos zal de gemeenteraad voor de vergadering van 23 september van extra informatie voorzien. Het is de bedoeling, dat die raad dan een knoop doorhakt.

Categorieen:
Algemeen