Archief

'Saneringskosten verwerkt in prijs Geestweg 4'

Dat het pand Geestweg 4 in Naaldwijk door de gemeente Westland is verkocht zonder dat eerst de vervuilde grond is gesaneerd, vindt het college van B en W verklaarbaar. "De saneringskosten die de gemeente anders zelf had moeten maken, zijn in de verkoopsom verwerkt evenals de staat van het pand."

Dat zegt het college in antwoord op schriftelijke vragen van de fractie van LPF Westland, waarbij tevens wordt opgemerkt, dat de fractie Westland Verstandig er enkele weken eerder ook al onderhands vragen over had gesteld. Die worden geacht hiermee ook beantwoord te zijn.

De LPF meldde bij navraag te hebben vernomen, dat de gemeente het betreffende perceel voor 65.000 euro verkocht heeft aan een projectontwikkelaar. Deze heeft na sanering van de vervuilde grond de woning te koop gezet voor 150.000 euro.

Volgens het college is er een bodemonderzoek ingesteld en op grond daarvan is vervolgens een saneringskostenraming gemaakt. Aangezien het pand in zeer slechte staat verkeerde, hetgeen in een uitgevoerd bouwkundig rapport is vastgelegd, zou aan het pand zelf ook het nodige herstelwerk verricht moeten worden. Het lag in dit geval daarom meer voor de hand het totaalpakket aan sanering en herstel bij een koper te leggen.

De LPF vroeg ook of de gemeente bereid is om in voorkomende gevallen van verkoop van gemeentelijk vastgoed de objecten aan te bieden als kluswoning, zodat het prijsvoordeel terechtkomt bij de nieuwe eigenaar/bewoner en niet bij een projectontwikkelaar.



Het college zegt daartoe bereid te zijn, maar voegt daar aan toe: "Het huidig gemeentelijk woningbezit heeft op dit moment echter geen panden waarvan het logisch zou zijn om ze als kluswoning op de markt te brengen".