Archief

Dieven doen zich voor als nieuwe buren

Bewoners van een huis aan de Meresteijn in Maasland zijn afgelopen vrijdag beroofd van onder andere een handtas. De getroffen personen werden slachtoffer van een in onze regio nieuw type babbeltruc. De politie zoekt getuigen.

De dieven, een man van rond de 45 jaar en een vrouw van zo'n 40 jaar, deden alsof ze de nieuwe overburen waren. De bewoners lieten het paar binnen. Na een aantal minuten ging de mobiel van de man af. Hierop gaf de vrouw aan dat ze naar een verjaardag moesten en verlieten de twee de woning. In de tussentijd was een derde persoon ongemerkt de woning binnengeglipt en weggekomen.

Een dag later kwamen de bewoners er achter dat er spullen uit de badkamer weggenomen waren, waaronder een handtas. De bewoners hebben hier aangifte van gedaan.

De man is ongeveer 1,80 lang, heeft een fors postuur, een blanke huidskleur, zwart haar en droeg die avond een donkerblauw trui. De vrouw is zo'n 1,65 lang, heeft een getinte huidskleur, zwart haar en droeg zwarte kleding. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche van bureau Westland.

Categorieen:
Westland Maasland Algemeen