Zaalhandbal: VELO en Westlandia gelijk

De streekderby tussen Veneco/VELO en WPK/Westlandia is in een gelijkspel geëindigd. Dat dit is gebeurd, kan een wonder genoemd worden. Beide ploegen hadden kansen om de volle buit te pakken.

In de Velohal was het een bijzondere wedstrijd. Westlandia opende sterk en nam een 4-0 voorsprong. Promovendus VELO rechtte haar rug en sloeg daarna hard toe. De Wateringse ploeg pakte bij 7-6 voor het eerst een voorsprong en bouwde deze tot aan het rustsignaal uit tot 11-6. Westlandia had in de rust orde op zaken gesteld en begon langzaam de achterstand te verkleinen. Bij 15-13 lukte het de Naaldwijkse ploeg om de aansluitingstreffer te scoren. Bij VELO werd het allemaal te zenuwachtig en daar profiteerde Westlandia van.

Na de gelijkmaker van de bezoekers (15-15) waren de laatste vijf minuten bloedstollend spannend. Beide ploegen kregen kansen op de winnende treffer. Zowel VELO als Westlandia miste een strafworp en een paar kansen. In de laatste minuut wist keepster Laura Jetten van VELO de laatste doelpoging van Westlandia knap onschadelijk te maken. De break-out die daarop volgde werd door VELO gemist.

Nieuwkomer en hoekspeelster Larissa Wouters bij VELO scoorde vier keer. Westlandiaan Jenny van der Hoeven was met negen treffers het meest op dreef.

De reserves van Quintus hebben de eerste twee punten van het seizoen binnen. In de Van der Voorthal werd PSV verslagen. Na een 13-7 voorsprong bij rust won het jonge opleidingsteam van Quintus met 27-18 van de Eindhovense ploeg. Vorig seizoen won Quintus eveneens van PSV (34-27).

DIOS heeft in de Postkogekohal in Schipluiden de eerste thuisoverwinning behaald. De toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. DIOS moest een in de eerste helft opgelopen achterstand van zeven treffers goed maken en won uiteindelijk in de laatste seconde van de wedstrijd met 23-22. Frank Snelder scoorde de winnende treffer. De opbouwer werd ook topscorer met acht doelpunten.