Handbal: Quintus wint twee keer van E&O

In sporthal Angelso behaalde Quintus eindelijk weer eens een overwinning op E&O. Het sterk verjongde Heulse team behaalde een 24-20 in Emmen ens peelde in shirts met de nieuwe sponsor. Het was een wedstrijd van twee gezichten. In de eerste helft maakte de Heulse ploeg het zich zelf moeilijk door kansen niet te benutten, waaronder twee strafworpen in het eerste kwartier, en aan de andere kant strafte E&O de fouten af. De eerste 20 minuten ging gelijk op (8-7), waarna E&O bij rust uitgelopen was naar 11-8. In de rust werden de puntjes op de "i" gezet bij de Heulse ploeg.

Quintus startte scherp en verdedigend deed het weer denken aan voorgaande seizoenen. Aanvallend werd de bal langer rond gespeeld om de Emmense defensie uit te spelen. De kansen werden nu wel benut. Met nog ruim 12 minuten te spelen leidde Quintus met vier doelpunten verschil: 18-14. Dit verschil bleef tot het eind van de wedstrijd staan.

De reserves van Quintus leden in Stadssporthal in Sittard een nederlaag tegen de reserves van Sittardia. De nieuwe coaches Rob Vis en Stefan Hooimans gaan de competitie in met een verjongd team. De Heulse ploeg deed het niet onaardig in Limburg. Bij rust stond de thuisploeg voor met 14-10. Quintus kon in het spoor blijven tot 19-17, waarna de thuisploeg definitief afstand nam en een 27-22 overwinning behaalde. Paul Vis, weer terug in het doel, keepte een goede wedstrijd. Roy Verlaan werd topscorer met zeven doelpunten.

In de Van der Voorthal liet Virto/Quintus het publiek twee verschillende kanten zien tegen Kwebbel/E&O. In de eerste helft was er niet veel beleving bij de thuisploeg en was de achterstand vier doelpunten: 9-13. Na de pauze startte Quintus getergd en onder aanvoering van Amy Dulfer was de achterstand binnen tien minuten weggewerkt: 15-15. Daarna nam de thuisploeg het voortouw en behaalde het een 26-19 overwinning.

Coach Curescu wilde zich na een matige eerste helft niet verschuilen achter de afwezigheid van Marinda van Capelle, Cynthia Grift en Delaila Amega. Hij vond dat zijn ploeg voldoende kwaliteit had om E&O te verslaan. Daarnaast kon Daisy Hage alleen spelen in de tweede helft vanwege ziekte. De overige nieuwkomers maakten hun debuut of rentree bij Quintus.