Archief

Exclusieve vogels gestolen

Een Lierse vogelkweker is in de nacht van donderdag op vrijdag vrijwel al zijn exotische vogels kwijtgeraakt. Toen hij vrijdagochtend om 4.30 uur zijn hokken controleerde, bleken die allemaal te zijn opengemaakt.

Het gaat ongeveer veertig vogels, waaronder beo's, kookaburra's, bulbuls, balispreeuwen, zijdestaarten, eksterklauwieren en guira koekoeks. In deze vogels zit voor de eigenaar tientallen jaren werk aan kopen, ruilen en kweken. "Bovendien moet je maar net geluk hebben, dat ze paren en jongen krijgen."

De kweker wil liever niets zeggen over de financiƫle waarde van de vogels. Wel zegt hij, dat sommige soorten zo exclusief zijn, dat er maar enkele kwekers in Nederland zijn waar deze rondfladderen. Wanneer deze vogels op de markt zouden worden aangeboden, is het dan ook zeer waarschijnlijk dat ze afkomstig zijn van diefstal.

De diefstal vond plaats tussen 21.00 en 4.15 uur aan de Hofzichtlaan. De daders zijn via een veld met alpaca's op het terrein van de kweker gekomen en hebben vervolgens een deur geforceerd. Mensen met tips over de diefstal kunnen contact opnemen met politiebureau Westland, via 0900-8844.

Categorieen:
Westland Algemeen