Archief

Huurverhoging Westlandhal geschrapt

De huurverhoging die deze maand zou ingaan voor de gebruikers van de Westlandhal in 's-Gravenzande gaat niet door. Dat meldde wethouder Ouwendijk woensdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

De huurverhoging was op 15 juli jl. aangekondigd bij de 's-Gravenzandse sportverenigingen OKK, ONDO, Westland Stars en De Zeemeeuwen. Ouwendijk erkende, dat deze verhoging op een te laat moment is aangegeven. De wethouder wilde dit scharen onder de noemer 'misverstand'.

De sportverenigingen zeiden de verhoging van duizenden euro's niet te kunnen opbrengen, zeker niet omdat de ledenvergaderingen (waarin onder meer de hoogte van de contributies wordt vastgesteld) al in maart en april zijn gehouden.

De gemeente liet weten, dat de tarieven worden gelijkgetrokken met de tarieven die de schoolbesturen voor gymzalen hanteren. Die tarieven zijn 'doorvertaald' naar sporthal De Westlandhal.

De exploitatie van deze hal is in februari dit jaar door de gemeente overgedragen aan Optisport. Contractueel is vastgelegd, dat de gemeente de tarieven blijft bepalen.