Archief

CDA wil actie tegen eenzaamheid

De Westlandse CDA-fractie wil dat het college van B en W vereenzaming in Westland tegengaat. Ze vraagt zich af welk percentage van de Westlanders eenzaam is en of de gemeente initiatieven kan ondernemen om dat terug te dringen.

Aanleiding voor de vragen is het actieplan tegen eenzaamheid van verschillende maatschappelijke organisaties onder de noemer Coalitie Erbij. In het actieplan werken organisaties als het Leger des Heils, het Nationaal Ouderenfonds, Vereniging Humanitas en de Zonnebloem samen. De actie wordt ondersteund door het ministerie van VWS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Coalitie Erbij informeert eenzamen en biedt ondersteuning aan vrijwilligers en professionals die eenzaamheid bestrijden. Ze roept beleidsmakers, bedrijfsleven en burgers op om oog te hebben voor de risico's van eenzaamheid.

Ongeveer 38 procent van de mensen voelt zich wel eens eenzaam, bij 8 procent is sprake van ernstig aanhoudende eenzaamheid. CDA Westland onderschrijft dat dit gedragsproblemen en gezondheidsrisico's met zich mee kan brengen.

Categorieen:
Westland Algemeen