WOS
Archief

Koornneef bekijkt "super"-kansen KwintsheulEr wordt onderzocht of er opnieuw een tijdelijke levensmiddelenvoorziening kan komen in Kwintsheul, in afwachting van de nieuwbouw van Albert Heijn Koornneef. Dit komt naar voren uit de antwoorden van het college van B en W van Westland op schriftelijke vragen van de fractie Westland Verstandig.

De vragen waren een maand geleden ingediend naar aanleiding van de plotselinge sluiting van de winkel van Necati Erbas. Hij opende buurtsuper De Heul in december 2012, met steun van Koornneef, in het leegstaande gedeelte van het pand van Boutkan Accountancy aan de Kerkstraat.

"Het college vindt het jammer dat de supermarkt verdwijnt, het is een aderlating voor Kwintsheul, maar respecteert de keuze van de ondernemer", aldus B en W.

Westland Verstandig wilde weten, of het college voornemens is om hier verder nog actie op te gaan ondernemen "in het belang van de inwoners van Kwintsheul". Dat is het college niet van plan, zo blijkt uit de reactie."Naast de exploitatie van de winkel door de ondernemer werd de tijdelijke supermarkt financieel mogelijk gemaakt door Koornneef Vastgoed, die het pand huurt. Koornneef Vastgoed heeft aangegeven, dat op het pand nog een huurverplichting ligt en dat de mogelijkheden voor nieuwe initiatieven worden bekeken", stelt het college.

Inmiddels biedt aan de overkant bakkerij Roodenrijs een beperkt assortiment kruidenierswaren aan, net zoals dat gebeurde voor de komst van de tijdelijke buurtsuper.

Categorieen:
WestlandAlgemeen