WOS
Archief

Meeste 'windhappers' in 's-Gravenzande

In onze regio wonen in 's-Gravenzande de meeste personen die 'van de wind' leven. Dat blijkt uit een interne lijst van de Belastingdienst die in handen is van de zakelijk nieuwssite NRC Q. De 'windhappers' geven nauwelijks of geen inkomsten op bij de Belastingdienst, maar houden er toch een luxe levensstijl op na.

Van de 61 windhappers in Westland wonen er 21 in 's-Gravenzande. Daarna volgen De Lier en Honselersdijk met beiden 11 van dit soort personen. Naaldwijk telt er 7, Monster 6, Kwintsheul 3, Poeldijk 1 en Wateringen 1. Andere kernen worden niet genoemd.

Opvallend is dat er ook in het relatief kleine Hoek van Holland veel van deze vermoedelijke belastingontduikers wonen. Van de 10.000 inwoners worden er 14 windhapper genoemd. In Maassluis, een gemeente van 32.000 inwoners, telt daarentegen slechts 5 windhappers.

Midden-Delfland heeft in totaal 9 inwoners die leven van de wind. De meeste wonen in Schipluiden (5). Daarna volgen Den Hoorn (3) en Maasland (1). Volgens de lijst telt Delft relatief gezien de meeste 'windhappers' in Nederland (585).