Archief

Kies voor Sport wordt uitgebreid

De leerlingen uit de groepen 3 en 4 van alle basisscholen in Maassluis kunnen komend schooljaar ook meedoen aan het gemeentelijk sportproject Kies voor Sport. De afgelopen jaren was het project, waarin de kinderen kunnen bekijken welke sport hen het beste past, alleen voor de groepen 5 tot en met 8.

De leerlingen kunnen dit jaar kiezen uit 86 verschillende kennismakingscursussen, aangeboden door 20 verschillende sportaanbieders in Maassluis. De programmaboekjes worden in de week van 8 tot en met 12 september in alle klassen uitgereikt, waarna de kinderen zich tot 5 oktober kunnen inschrijven voor maximaal drie cursussen.

Met Kies voor Sport kunnen kinderen op een laagdrempelige, goedkope manier kennismaken met sport. De meeste cursussen kosten 3 euro voor vijf lessen. Wil een leerling lid worden van een sportvereniging, maar is de contributie een drempel? Dan komt diegene mogelijk in aanmerking voor een financiƫle tegemoetkoming door de gemeente. Informatie hierover is te krijgen bij het WMO-loket in het stadhuis.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen