WOS
Archief

Westland heeft schoonste strand van Zuid-Holland

Het strand van Westland, met name 's-Gravenzande, is op de derde plaats binnengekomen in de nieuwe landelijke Schoonste Stranden Top 10. Daarmee is dit strand het schoonste van de provincie Zuid-Holland.

Landelijk winnaar Noord-Beveland en Oostkapelle zijn de enige stranden die boven 's-Gravenzande zijn geƫindigd en volgens de stichting Nederland Schoon voeren zij met vrijwel gelijke scores de lijst aan.

De Top 10 bestaat goeddeels uit Zeeuwse stranden. Dit succes wordt toegeschreven aan de samenwerking tussen diverse betrokkenen, zoals gemeenten, zeil- en surfverenigingen, beheerders, reddingsbrigades en horeca. Ook 's-Gravenzande is een mooi voorbeeld waarbij de samenwerking tussen strandbetrokkenen zijn vruchten afwerpt, aldus de organisatie.Deze zomer is voor de elfde keer de Schoonste Stranden Top 10 gekozen, waarbij sinds twee jaar ook het oordeel van het publiek wordt betrokken. De ANWB-vakjury en de publiekjury blijken in grote mate gelijkgestemd. Er wordt onder meer geoordeeld over de schoonheid bij de opgang van het strand, de schoonheid op het strand en of er voldoende vuilnisbakken staan.