Archief

'Aankondiging huurverhoging kwam te laat'

Het bestuur van basketbalvereniging Westland Stars is niet blij met de aangekondigde huurverhoging van de Westlandhal. Bestuurslid Matthijs van den Beukel laat tegenover WOS Media weten, dat de mededeling van beheerder Optisport te laat kwam.

Tussen de aankondiging op 15 juli en de ingangsdatum van de huurverhoging zit slechts anderhalve maand. De begroting van Westland Stars was in juli al rond. Bovendien zouden de verenigingen die in de Westlandhal sporten, op financieel gebied niks merken van de overname van het beheer, aldus Van den Beukel.

Voor Westland Stars komt de maatregel neer op een verhoging van het huurtarief met 5.000 euro op jaarbasis. Voorlopig kan de club de verhoging nog wel betalen, maar op de lange termijn zal westland Stars het niet kunnen volhouden. Een contributieverhoging kan nu niet meer, omdat de algemene ledenvergadering net is geweest.

Andere gebruikers van de Westlandhal, met name korfbalvereniging ONDO, badmintonvereniging De Zeemeeuwen en gymnastiekvereniging OKK, zitten met hetzelfde probleem. De verenigingen zoeken samen naar een oplossing.

De clubs hebben al contact opgenomen met de gemeente Westland en hun bezwaren aangetekend. De gemeente heeft aangegeven met de getroffen verenigingen te willen praten. Gemeenteraadsfractie Westland Verstandig wil in de gezamenlijke commissie EFO/MO van 3 september de verhoging van het huurtarief op de agenda laten zetten.

Categorieen:
WestlandAlgemeen