WOS
Archief

Fietsen terug dankzij alerte agenten

Het is aan alerte agenten in Delft te danken, dat een Honselersdijker twee gestolen electrische fietsen heeft teruggekregen.

De agenten zagen afgelopen zaterdag over de Olof Palmestraat in Delft een busje rijden. Toen zij de bestuurder ter controle staande hielden, bleek dat achterin het voertuig twee vrij nieuwe electrische fietsen lagen. De 22-jarige bestuurder van het voertuig kon geen aannemelijke verklaring geven over de aanwezigheid van de twee dure fietsen. Agenten zagen dat beide sloten waren doorgeslepen; voor hen voldoende reden om de bestuurder aan te houden voor heling van de fietsen.

Uit het onderzoek van de afgelopen dagen bleek, dat de beide fietsen in Honselersdijk waren weggenomen. De politie verstuurde via de sociale media foto's van de fietsen en daar reageerde de gedupeerde Honselersdijker op.

De 23-jarige eigenaar van de bestelbus werd ook deze week aangehouden. Hij en de bestuurder van het voertuig werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hen op.