WOS
Archief

'Steun tuinders biedt perspectief'

Tuinbouworganisatie LTO is te spreken over het besluit van de Europese Commissie om steun te bieden aan agrariƫrs die door de boycot van Rusland worden getroffen. De 125 miljoen euro is een "krachtig signaal uit Europa" en "biedt perspectief voor tuinders en telers", laat LTO in een reactie weten. Tuinders kunnen aanspraak maken op het geld, als ze hun producten uit de markt nemen.

De Russische president Poetin kondigde een boycot van een jaar aan. LTO-voorzitter Albert Jan Maat ziet de beslissing van de Europese Commissie daarom als een voorlopig bedrag. "Ik verwacht dat dit bedrag slechts het begin is en roep de Europese Commissie op om extra budget beschikbaar te stellen, indien dit noodzakelijk blijkt", zegt hij daarover.

Tijdelijk ingrijpen is volgens LTO nodig om prijzen te stabiliseren. Voorzitter Maat zegt: "Niemand wil dat de markt overspoeld wordt met producten waar geen afzet voor is. Door nu samen te werken met de voedselbanken en met organisaties als Samen Sterk, dragen we bij aan het vinden van passende oplossingen. Want laten we eerlijk zijn, weggooien van goede voeding is geen optie!"

Categorieen:
Algemeen