WOS
Archief

'Hou de Hoek extra schoon en heel'

De gebiedscommissie van Hoek van Holland pleit er voor om ten aanzien van het kustdorp hogere cijfers op het gebied van "schoon en heel" te hanteren dan die gemiddeld voor de gemeente Rotterdam gelden. Op die manier kan de Hoek een aantrekkelijke plaats blijven om te wonen, te werken en te recreƫren, aldus de gebiedscommissie.

De commissie, praktisch gesproken de opvolger van het deelraadsbestuur, heeft dit donderdag onder de aandacht gebracht bij verantwoordelijk wethouder Pex Langenberg. Tijdens een twee uur durend werkbezoek zijn enkele belangrijke plaatsen voor de ontwikkeling van de Hoek bezocht.

Op bedrijventerrein De Kulk werd de overlast die buitenlandse vrachtwagenchauffeurs veroorzaken aangekaart. Hiervoor zijn tijdelijk toiletten en vuilnisbakken geplaatst, maar hier moet een permanente oplossing voor komen.

Vervolgens is onder meer het belang van de aanleg van de H6-weg aangestipt. Deze weg, een verbinding van de Hoekse Baan met de Langeweg, moet een betere ontsluiting van Hoek van Holland opleveren. Hiervoor is nog niet voldoende financiering beschikbaar.