Archief

Grote vlam bij NAM-locatie Westerlee

Er zal vanaf half september een grote vlam te zien zijn op de NAM-locatie langs de Burgemeester Elsenweg nabij Westerlee. Dit is vanwege een laatste test voordat ├ęcht met boren naar aardgas kan worden begonnen. De NAM onderzoekt met wat voor gasreservoir ze precies te maken heeft.

In november vorig jaar werd de installatie opgebouwd op het terrein tussen de Kade van Ras en Burgemeester Elsenweg. Een proefboring bleek succesvol en dus werd besloten om tot winning over te gaan. Maandag wordt begonnen aan de laatste stap om de boorput in productie te nemen.

Het gas dat tijdens de productietest naar boven komt, wordt middels het affakkelen afgevoerd. De installatie is twaalf meter hoog, de vlam zelf ongeveer 6 meter. Hij is gedurende twee weken 24 uur per dag te zien en te horen.

Als de laatste proef een positief resultaat geeft, wordt er daadwerkelijk begonnen met winning. Eerst moet er dan nog een pijpleiding worden aangelegd naar de gasbehandelingsinstallatie Gaag, gelegen aan de Coldenhovelaan in Maasland.

Het gasveld bevat naar verwachting een half miljard kubieke meter aardgas en behoort daarmee tot de kleine gasvelden in ons land. Dat in bijvoorbeeld Slochteren (Groningen) is circa 5.000 keer groter.

Categorieen:
MaaslandAlgemeen