WOS
Archief

Eigenaren patatwagen overspoeld met steunbetuigingen

De familie Harteveld uit Maassluis wordt overspoeld met steunbetuigingen. Niet alleen klanten van de 'frietfamilie', ook collega-snackverkopers laten hun medeleven blijken. Dinsdag is de gestolen snackwagen gestript gevonden in het Brabantse Terheijden, nadat deze zaterdag was weggenomen uit Maassluis.

Er zijn serieuze plannen om een benefietconcert te geven op de Markt in Maassluis. De opbrengst is bestemd voor een nieuwe snackwagen. Donderdag gaat de familie daarover om tafel zitten met de initiatiefnemers Ronald van Beest en Koos Kap. Burgemeester Karssen van Maassluis moet daar nog wel toestemming voor geven.

Een mayonaiseleverancier zag zijn merknaam op televisie voorbijkomen en aarzelde geen moment. Hij stelt gratis sauspompen beschikbaar, zodat de familie snel weer het werk kan oppakken. Het plan is nog steeds, dat er friet en snacks worden verkocht tijdens de feestweken in De Lier en Naaldwijk; voor de familie Harteveld de drukste tijd van het jaar.

Dat moet wel gebeuren in een verouderde frietwagen. De oven daarvan is kapot en wordt gerepareerd. Website GeenStijl is voornemens een crowdfunding-actie te starten, waarmee geld wordt ingezameld voor de oven. Het karkas van de wagen wordt door een berger naar Maassluis vervoerd.