WOS
Archief

Politie voorkomt straatrace

De politie in Rotterdam heeft vrijdagavond een groep van vijftien jongeren, onder wie zes Maassluizers, beboet. Vermoedelijk wilde de groep tegen middernacht een illegale straatrace houden. Alle jongeren zijn bekeurd vanwege samenscholing.

Politieagenten troffen op een industrieterrein bij de haven vijftien 'snelle auto's' aan. Er werd op een agressieve manier mee gereden. Ook werden ze soms midden op de weg stil gezet, zodat andere weggebruikers gehinderd werden. Soms werd er flink geïntimideerd.

Volgens de agenten leert ervaring dat dergelijke situaties uitmondden in illegale straatraces. Vanwege de gevaarlijke situatie werd besloten een bekeuring te geven voor samenscholing. Het Openbaar Ministerie zal de hoogte van de boete bepalen.

Donderdagavond moest de politie in Maassluis ook al optreden tegen een straatrace ter hoogte van de Krabbeplas in Vlaardingen. De twee bestuurders hadden nog maar net hun rijbewijs. Politie en justitie treden hard op tegen de races, omdat ze levensgevaarlijk zijn. In het verleden zijn er meerdere doden en gewonden bij gevallen, zoals in november 2011 op het industrieterrein in Wateringen.