WOS
Archief

'Bijenparadijs' langs verlengde A4

De berm langs de in aanleg zijnde A4 in Schipluiden moet een waar bijenparadijs worden. Deborah Post van Rootz Pure Fruits wil er over een lengte van zes kilometer bloemen zaaien, waar bijen op af komen. Op die manier is er meer nectar en dus voedsel voor de insecten, waardoor de bijensterfte tegen kan worden gegaan.

Post heeft de gemeente Midden-Delfland al aan haar zijde staan. Binnenkort volgt een gesprek met Rijkswaterstaat. De ambitie van de biologisch ondernemer gaat echter verder: uiteindelijk moet de 'Honey Highway' van Bergen (Noorwegen) naar Brussel lopen.

De ondernemer gaat een zogenoemd crowdfunding project starten, zodat iedereen die de bij een warm hart toedraagt mee kan doen. Nu is het echter te laat in de zomer om te zaaien. Als alles meezit, worden volgend jaar voorjaar, op 8 april, de eerste bloemen gezaaid. Dat is namelijk het jaarlijkse 'bijendiner' dat Post organiseert in Op Hodenpijl in Schipluiden. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Rootz Pure Fruits.