WOS
Archief

Roze snackwagen gestolen in Maassluis

Een niet alledaagse diefstal in Maassluis. Zaterdagavond laat is de roze snackwagen van Cornelis en Jet Harteveld gestolen. De bus van 8 meter lang stond geparkeerd bij het bedrijfspand aan de Zwarte Zee in de stad. Het kenteken is VF-05-TJ.

Een getuige heeft de snackwagen 's avonds zien vertrekken vanaf het bedrijfspand, niet wetende dat er een dief achter het stuur zat. Volgens Fran├žoise Harteveld, dochter van Cornelis en Jet, is de bus nog gezien op de A20 richting Rotterdam. Bij benzinestation Aalkeet in Vlaardingen zijn ook beelden gemaakt van de roze verkoopkar.

Meteen na de diefstal is de politie ingelicht. Vervolgens zijn Cornelis en Jet zoveel mogelijk tankstations langsgegaan om te vragen of iemand iets gezien heeft. Deze zoekactie hebben ze volgehouden tot in Antwerpen.

De 70-jarige Cornelis is volgens zijn dochter ten einde raad. Een nieuwe wagen kan hij niet meer aanschaffen. Inclusief materiaal in de wagen moet gedacht worden aan een schadepost van zeker 60.000 euro. Hij zou met zijn wagen snacks en frites verkopen op de feestweken van De Lier en Naaldwijk.

Mensen die meer weten over de diefstal kunnen het beste met de politie bellen via 0900-8844. De familie Harteveld laat weten dat het medeleven van vele personen via sociale media hun goed doet.