WOS
Archief

Arcade levert eerste woningen Ter Heijde op

In Ter Heijde is vlak voor het weekeinde de eerste woning opgeleverd van het nieuwbouwproject van woningcorporatie Arcade. De huissleutel werd overhandigd aan het echtpaar Sta-Van der Kruijk, dat naar het kustdorp terugkeert na vijf jaar tijdelijk in Monster te hebben gewoond. Volgens Arcade hebben tot nu toe vier oorspronkelijke Heijenaren aangegeven, terug te willen keren.

De nieuwbouw aan de Michiel de Ruyterstraat en de Karel Doormanweg omvat 48 eengezinswoningen in de sociale huur, verdeeld over vijf woonblokken, en een appartementencomplex met 17 sociale en 3 vrije sector-huurappartementen. Arcade startte vrijdag met de oplevering van de eerste 19 eengezinswoningen.

Ronald Rouwendaal, portefeuillemanager bij Arcade, stelt: "Wij wijzen de woningen met voorrang toe aan de oorspronkelijke bewoners van de eerste fase in Ter Heijde. Ik vind het bijzonder, dat wij de eerste sleutel hebben overhandigd aan een van de terugkerende bewoners."

Naar verwachting zijn de 48 eengezinswoningen in oktober allemaal opgeleverd. Arcade heeft de 20 huurappartementen gepubliceerd op www.woonnet-haaglanden.nl en de eigen website. "Wij verwachten de eerste appartementen medio september te kunnen opleveren", aldus Rouwendaal.

Categorieen:
MonsterAlgemeen