Archief

Gemeente zwakt vernielingen af

De negatieve publiciteit in de media over vernielingen in natuurspeeltuin Avonturis valt niet te staven met feiten. Dat zegt de gemeente Maassluis in antwoord op vragen van de VVD-fractie. Die wilde dat er beveiligingscamera's zouden worden opgehangen. Ook omwonenden hadden daarom gevraagd. De gemeente vindt het niet nodig.

Eind juni plaatste de politie Maassluis een bericht op Facebook met de mededeling, dat er weer sprake was vernielingen, brandstichting en overlast in de natuurspeeltuin. Bijgevoegd was een aantal foto's met daarop brandweer, verbrande takken en asresten.

Volgens de gemeente is er op het verbranden van de takken na tot op heden niets gebeurd. Er zijn vijf meldingen binnengekomen over het stoken van vuur, zwerfafval en overlast door hangjongeren, maar de feitelijke schade is nihil en er is van vervuiling nauwelijks sprake, zegt Maassluis.

Inwoners meldden onder het Facebook-bericht van de politie echter een aantal ongeregeldheden. Zo zou een takkenhut zijn vernield en hebben meerdere mensen knallen gehoord. Eén inwoonster had een flink aantal oude slagroombussen gevonden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen