Archief

Veel regiosucces in Golden Ten Loop

Een grote reeks podiumplaatsen en een verbetering van het Nederlands record door Carla Ophorst. Dat is in een notendop de oogst van de regioatleten bij de op Hemelvaartsdag gehouden Golden Ten Loop in Delft.

Bij de vrouwen werd de 10 kilometer gewonnen door Marlies Jongerius uit Wateringen. Zij loopt de laatste weken zeer constant en kwam nu opnieuw dicht in de buurt van haar persoonlijk record, door te finishen in 37.28. Als tweede van alle vrouwen kwam haar trainster Carla Ophorst over de streep. De door Ophorst geboekte 38.50 betekent een verbetering van het Nederlands record bij de vrouwen 55-plus, dat overigens al op haar naam stond.

Snelste Westlander was Arthur van Dijk uit Monster. Zijn 33.04 was goed voor de winst bij de 40-plussers. Op de tweede plaats in deze categorie kwam Erwin Sparreboom uit Hoek van Holland en als derde finishte René van der Stap uit Honselersdijk, in 34.06.

Op de 5 kilometer werd Ilona Lievaart uit Honselersdijk tweede in 19.05, gevolgd door de 's-Gravenzandse Ingrid le Comte in 19.13. Olympus '70-lid Lisan Duijvestijn uit Pijnacker was de snelste juniore (19.59) voor Nienke de Ruiter uit 's-Gravenzande (20.27). Bij de jongens was het zilver voor het Schipluidenaar Tristan Valkenburg (17.20).