Archief

Drie tips over moord Edward Mink

De politie heeft naar aanleiding van Avro-programma Opsporing Verzocht van dinsdagavond drie tips binnengekregen over de moord op Edward Mink uit Den Hoorn. Waar die tips precies over gaan, kan ze in het kader van het onderzoek niet zeggen.

De 42-jarige Mink werd op donderdagavond 20 maart neergeschoten in een huis aan de Zwanebloem. Kort daarna werden zijn partner, een 39-jarige vrouw uit Delft, en een24-jarige man uit Den Haag aangehouden. Enige tijd later is ook een derde verdachte, een 40-jarige Hagenaar, aangehouden. Het moordwapen, een zwaarder model vuurwapen, is spoorloos.

De politie vermoedt, dat de reden voor de moord in de relationele sfeer ligt. Toch onderzoekt ze ook andere motieven. Zo was Mink eigenaar van een dierenwinkel aan de Sionsweg in Rijswijk. De politie wil onder meer weten of hij conflicten, ruzies of vijanden had. Ook vraagt ze zich af, of er mensen zijn die weten waar het moordwapen is. Ze sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht.

Iedereen die op 20 maart tussen 20.00 en 21.30 uur op de Zwanebloem is geweest en iets afwijkends heeft gezien, wordt gevraagd zich te melden. Dat geldt ook voor mensen die in de winkel in Rijswijk waren en iets opvallends zagen.

Categorieen:
Algemeen