Archief

Veel vraagtekens bij financiën Koningshof

De gemeenteraad van Maassluis zit nog met veel vraagtekens over de financiële situatie van Theater Koningshof. In een commissievergadering dinsdagavond kon de nieuwe wethouder Van der Houwen niet direct duidelijk maken, hoe het is gekomen dat het theater 2013 heeft afgesloten met een verlies van 83.000 euro.

Om te voorkomen, dat het theater - dat ook een maatschappelijke functie heeft - in liquiditeitsproblemen zou komen, besloot het college van B en W in maart een noodsubsidie van 50.000 euro toe te kennen.

Onder anderen Klarie Oosterman (ChristenUnie) en Leo Eijskoot (D66) wilden weten, waarom de raad niet is geïnformeerd voordat de noodsubsidie is afgegeven. Dit aangezien half 2013 het bestuur van Theater Koningshof al aangaf op een verlies af te stevenen.

Volgens wethouder Van der Houwen is de noodsubsidie zonder tussenkomst van de gemeenteraad afgegeven, omdat er urgentie achter zat. Als de subsidie niet snel was gegeven, zou het theater door liquiditeitsproblemen hebben moeten sluiten.

Corine Bronsveld (CDA) vertolkte een vraag die veel fracties bezighoudt: Wat gaat het bestuur van Koningshof doen om het tekort terug te dringen? De wethouder deed de toezegging zo snel mogelijk met het bestuur van De Koningshof aan tafel te gaan. Hij wil binnen een week komen met een overzicht hoe het gehele proces is verlopen en welke afspraken er voorheen zijn gemaakt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen