Archief

Begin 2015 laatste editie Wollebrandcross

Na 2015 houdt de Wollebrandcross op te bestaan. Op 31 januari wordt de laatste editie gehouden. Als reden wordt genoemd, dat vier van de zes bestuursleden terugtreden. "Het is een moeilijke beslissing geweest, maar soms moet je ruimte maken voor iets anders", zegt voorzitter Ton Remmerswaal.

De vijftiende en laatste editie van het goede doelen-evenement zal qua opzet niet anders zijn dan de gebruikelijke. Voorafgaand aan de crossdag worden diverse andere evenementen georganiseerd, zoals een spinningmarathon en een fietstocht. Wel krijgt de laatste Wollebrandcross een bijzonder tintje.

De Wollebrandcross kreeg de afgelopen jaren te maken met een flinke terugval in sponsorgelden. De editie van 2014 was goed voor 129.000 euro. Het jaar ervoor lag het sponsorbedrag een stuk hoger. Toen werd er bijna 220.000 euro opgehaald. In 2012 werd zelfs bijna de 278.000 euro aangetikt.

Goede doelen kunnen zich voor de komende editie tot 1 augustus melden. De organisatie is op zoek naar goede doelen waarbij minder bedeelde of zieke kinderen centraal staan.

Categorieen:
Algemeen