Archief

Prima debuut Jack van der Ende in nieuwe klasse

Jack van der Ende heeft afgelopen weekend een prima debuut gemaakt in de "Accelarations Cup". In deze klasse wordt gereden met auto's die niet nieuw zijn voor Van der Ende. Jarenlang reed hij met succes in de BRL-V6 klasse, later met een BRL-V8 in de Supercar Challenge en op de speedway in Venray.

Dit seizoen had de Westlandse autocoureur echter nog team gevonden om aan deze races deel te nemen, totdat er afgelopen woensdag gebeld werd vanuit Duitsland. Van der Ende kon in de nieuwe klasse instappen in een auto vergelijkbaar met zijn vertrouwde BRL.

In dit derde weekend van deze nieuwe klasse op de Duitse Nurburgring had Van der Ende in eerste instantie problemen met de afstelling van zijn auto. Bij de twee kwalificaties was de vierde tijd dan ook het maximaal haalbare. Hiermee moest Van der Ende alle drie de races dus vanaf de vierde startplek aanvangen.

In een veld met internationaal ervaren coureurs, uit de formule-auto's en toerwagens, kon de Westlander bij de start wel snel twee plekken goedmaken. Oude bekende uit de BRL-V6 Danny van Dongen was toen echter al gevlogen en hij won de eerste race van het weekend dan ook voor Van der Ende. De andere twee races wist de Westlander wel knap op zijn naam te schrijven.

Van der Ende heeft wel extra sponsoring nodig aangezien er nog zeven resterende weekenden zijn die in heel Europa worden verreden.

Categorieen:
Westland Algemeen