Archief

Karssen: 'Pedo's elders soms beter af'

Burgemeester Karssen van Maassluis is het niet eens met de uitspraak van voorzitter Bernt Schneiders van het Genootschap van Burgemeesters, dat 'pedofielen terug naar hun eigen gemeente moeten'. Volgens Karssen moet dat van geval tot geval bekeken worden, zeker in een gemeente waar iedereen elkaar kent. "In zo'n situatie is het voor alle betrokkenen beter als er een nieuwe start wordt gemaakt in een andere gemeente."

Schneiders deed zijn uitspraak in het actualiteitenprogramma Eenvandaag. Schneiders: "Waar we niet naar toe moeten, is een systeem waarbij we met pedo's door het hele land gaan leuren om te kijken of iemand ergens gehuisvest kan worden. Ik pleit ervoor dat zedendelinquenten gewoon teruggaan naar hun eigen gemeente."

In februari vorig jaar spande Karssen zich er nog persoonlijk voor in om een veroordeelde ontuchtpleger niet terug te laten keren naar Maassluis. De man die in 2009 en 2010 ontucht pleegde met drie jongens, verliet uiteindelijk in maart zijn woonplaats. Dit gebeurde na overleg tussen Karssen en de gemeente waarnaar de man is verhuisd. De reclassering zou de man vervolgens nog volgen en begeleiden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen