Archief

Veldkorfbal: Valto gaat op herhaling

Eerste klasse F

Valto is nog niet veilig. Op de laatste speeldag werd verloren van Swift uit Middelburg, dat door de overwinning de kampioensvlag kon hijsen. Voor de Lierse ploeg waren de druiven zuur, want het leidde halverwege de wedstrijd nog met 9-7. Daarnaast wist Kinderdijk te winnen bij Pernix, dat voorafgaand aan de laatste speelronde gelijkstond met Swift. Door de overwinning van Kinderdijk en de nederlaag van Valto eindigden beide ploegen op een gedeelde zesde, zevende plaats. Beide ploegen spelen een beslissingswedstrijd tegen elkaar. De winnaar handhaaft zich in de eerste klasse en de verliezer speelt een p/d-wedstrijd voor handhaving of degradatie.

CKC Maassluis moest op eigen veld de elfde nederlaag van het seizoen incasseren. Op het Wipperspark bleek KOAG met 20-16 te sterk voor de degradant.

Tweede klasse I

Alle regioploegen zijn veilig en komen komend seizoen weer in de tweede klasse uit aangevuld met CKC Maassluis, dat degradeerde uit de eerste klasse. Alle ploegen eindigden de competitie met 12 punten.

ONDO won op het Julianasportpark met 11-7 van degradant TOGO. Dijkvogels wist een overwinning veilig te stellen tegen ODO. In Maasdijk werd het 9-4 voor de thuisploeg.